top of page

„Geriausios disertacijos 2020 m.” renginio atgarsiai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino jaunuosius mokslininkus, kurių 2020 m. apgintos disertacijos buvo atrinktos kaip pačios geriausios bei pelnė laureatų vardus.


Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su 2020 m. geriausios disertacijos laureatais

Geriausia humanitarinių ir socialinių mokslų disertacija. Šios nominacijos laureatais tapo:


  • Viktorija Grigaliūnaitė, kurios darbo tema „Vaizdinės greito vartojimo produktų reklamos elementų įtakos vartotojų elgsenai modeliavimas” (vadyba), VDU – Vytauto didžiojo universitetas, mokslinė vadovė prof. dr. Lina Pilelienė.

  • Eglė Poškienė, kurios darbo tema „Linijinių vadovų rūpinimasis darbuotojais įgyvendinant žmonių išteklių valdymą” (vadyba) ISM – Vadybos ir ekonomikos universitetas, mokslinė vadovė prof. dr. Rūta Kazlauskaitė.

  • Valentas Gružauskas, kurio darbo tema „Tiekimo grandinės atsparumas darnios maisto pramonės kontekste“ KTU – Kauno technologijos universitetas, moksliniai vadovai: prof. dr. Edita Gimžauskienė ir prof. dr. Mantas Vilkas.

  • Ramunė Bagdonaitė-Stelmokienė, kurios darbo tema „Grindžiamoji savaiminio mokymosi „švytuoklės“ teorija: ne giminaitį vaiką globojančių šeimų patirtis“ (edukologija), VDU – Vytauto didžiojo universitetas, mokslinė vadovė prof. habil. Dr. Vilma Žydžiūnaitė.

Šios nominacijos nugalėtoju tapo:

Živilė Pabijutaitė, kurios darbo tema „Klasikiniai ir šiuolaikiniai nedeterministinės temporalinės logikos modeliai: semantinio kompatibilizmo pranašumas“ (filosofija), VU – Vilniaus universitetas, mokslinis vadovas doc. Dr. Jonas Dagys ir mokslinis konsultantas prof. dr. Marius Povilas Šaulauskas.


Geriausia gamtos, technologijos, medicinos ir sveikatos, bei žemės ūkio mokslų disertacija. Šios nominacijos laureatais tapo:

Kristina Šnipaitienė, kurios darbo tema „Organizmo skysčių RNR tyrimai prostatos vėžio diagnostikai ir ligos eigos prognozavimui” (biologija), VU – Vilniaus universitetas, mokslinė vadovė – prof. dr. Sonata Jarmalaitė.

  • Sergejus Balčiūnas, kurio darbo tema „Kai kurių perovskitinių struktūrų plačiajuostė dielektrinė spektrometrija“ (fizika), VU – Vilniaus universitetas, mokslinis vadovas – dr. Maksim Ivanov.

  • Tomas Šneideris, kurio darbo tema „Baltymų amiloidinių fibrilių susidarymo ir savireplikacijos savybių tyrimas“ (biochemija), VU – Vilniaus universitetas, mokslinis vadovas – dr. Vytautas Smirnovas.

  • Vitalij Kolodynskij, kurio darbo tema „Trijų pakopų biodujų gamybos reaktoriaus su modifikuota maišykle tyrimai ir kūrimas“ (aplinkos inžinerija), VILNIUS TECH – Vilniaus Gedimino technikos universitetas, mokslinis vadovas – prof. habil. Dr. Pranas Baltrėnas.

Šios nominacijos nugalėtoju tapo:

Artiom Magomedov, kurio darbo tema „Karbazolo ir hidrazono fragmentus turinčios skyles transportuojančios medžiagos: sintezė, savybės ir pritaikymas perovskitiniuose saulės elementuose“ (chemija), KTU - Kauno technologijos universitetas, mokslinis vadovas – prof. dr. Vytautas Getautis.


Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos pirmininkė Salomėja Vanagienė pasakė motyvuojančią ir įkvepiančią kalbą

LJMS pirmininkė Salomėja Vanagienė

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungą jau 15 kartą organizuoją geriausios disertacijos konkurso vertinimą ir apdovanojimus. Tai renginys, kurio metu pasveikiname sėkmingiausius jaunuosius mokslininkus, kuriems pavyko parengti pavyzdinį pirmąjį mokslinį darbą.

Šiandien sveikinsime 10 laureatų, kurie buvo atrinkti iš rekomenduotų 71 darbų. Tačiau norėčiau pasveikinti papildomai 306 disertacijų autorius, kurie 2020 metais apgynė savo mokslo darbus ir tapo Lietuvos mokslo bendruomenės dalimi. Tikiuosi, kad šis skaičius ateityje didės arba išliks toks pats, nes Lietuvos valstybės stiprybė ne naudingosios iškasenos, bet Lietuvos žmonių išsilavinimas.

Šiandieniniame pasaulyje, anksčiau nei bet kada, mokslas vaidina vieną svarbiausių vaidmenų žmogaus gyvenimą. Geriausia tai rodantis rodiklis – žmonių skaičius mūsų planetoje. Dar 1970 metais mūsų žemėje gyveno 3,7 milijardų gyventojų, o šiandienai turime jau 7,9 milijardo gyventojų. Kam turime dėkoti – mokslui, kuris sukūrė ir kuria tinkamas ir kokybiškas sąlygas gyventi mūsų planetoje. Dėka mokslo mes sukūrėme veiksmingas valdymo sistemas, pasaulines ekonomikas ir pan. Tačiau šiai dienai, kaip sakoma patarlėje „iš didelio rašto išėjom iš krašto“. Šia dienai dėka mokslo – mes žinome daug ir esame neužginčijami, tačiau pamiršome, kad nėra vienos tiesos pasaulyje. Yra tik kompromisas, kuris atsiranda dialogo metu.

Žmonių gausa ir asmenybių uždarumas šioje planetoje gali tapti mūsų pražūtimi. Dėka mokslo išradimu tampame atskirti vieni nuo kitų. Tame atskiromis salomis, prie kurių priplaukti nebelaidžia stačios uolos. Tos uolos tai mūsų įsitikinimai ir principai, kurie nebeleidžiam supranti ir priimti skirtingas nuomones. Jų dėka pamirštame viena svarbiausiu dalykų – tai pagarbą, lygybę ir atsakomybę.

Šiandien nebemokame susikalbėti, net ir mokslo bendruomenės tarpe, nebemokame paslėpti savo principų, norų ir ambicijų, kurios tampa aukštesnės už mūsų planetą t.y. gyvenamosios erdves kokybę. Tad šiandieniniam pasauliniu nori palinkėti prisiminti bendruomenės jausmas ir nebijoti kalbėtis. Tai linkiu – vienybės, tikėjimo ir kantrybės.

Nuoširdžiai dėkoju LJMS bendruomenės vardu JE Prezidentui, kad palaikote mūsų iniciatyvas ir skiriate savo laiką pasveikinti geriausias disertacijos laureatus. Tariu gražiausia žodį - AČIŪ Akademiniai visuomenei, be kurios neegzistuotume mes – III pakopos studentai, AČIŪ – verslo atstovams, kurie remia mūsų iniciatyvas ir žinoma – AČIŪ Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos nariams, nes tik jūsų dėka gyvuoja ši organizacija, kuri prisideda prie Mokslo bendruomenės kūrimo Lietuvoje



Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos komanda

Nuoširdžiai dėkojame konkurso draugams ir rėmėjams:

  • Lietuvos Respublikos Prezidentui

  • ŠMSM

  • MITA

  • Vladui Lašui

  • UAB „Žmogaus studijų centras“

  • UAB „Patogu pirkti”

  • UAB „ALG knygynai” (Pegasas)

  • „Kukla Beauty Box“

  • „Go Vilnius„

Konkurso rėmėjų dovanos

Renginį globoja:










Renginio fotografas: Marius Morkevičius (Morkfoto)


Daugiau renginio akimirkų:


SUSISIEKITE SU MUMIS

Registracijos adresas

Telefono numeris

J. Basanavičiaus g. 6, LT-01118, Vilnius

+370 692 82 939

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

SUŽINOKITE PIRMIEJI

Gaukite mūsų naujienlaiškį

Jūs užsiprenumeravote mūsų naujienlaiškį!

© 2022 by Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS).

bottom of page